Ledenenquete

Op 13 december 2016, over deze onderwerpen: Inspraak en overleg

N-VA Tessenderlo wil leden meer inspraak geven

Het ledenbestand van N-VA Tessenderlo gaat in stijgende lijn.

“Daar zijn we uiteraard heel blij mee,” zegt ondervoorzitter Ann Moors. “Met sommige van onze leden hebben we echter vrij weinig contact. Er is natuurlijk de algemene ledenvergadering, maar niet iedereen kan zich daar altijd voor vrij maken. Idealiter zou het niet bij dat ene overlegmoment mogen blijven.  We willen hen dan ook beter gaan informeren en – zo zij dat wensen - nauwer betrekken bij de lokale partijwerking en de besluitvorming.”

Om dat doel te verwezenlijken trok N-VA Tessenderlo in het voorjaar reeds op pad voor een huisbezoekje bij haar leden.

Ledenverantwoordelijke Jessica De Doncker:  “Uit de gesprekken met onze leden hebben we veel geleerd over wat er bij de achterban leeft. We ervaren ook dat de meesten de plaatselijke politiek met belangstelling volgen. Ze zitten vaak met vragen over het lokale beleid, maar ook over de nationale standpunten.”

Om de interactie met het plaatselijk partijbestuur te verbeteren organiseerde N-VA Tessenderlo in het najaar 2016 een leden-enquête. Daarmee wil de afdeling in kaart brengen welke verwachtingen de leden zoal hebben van hun plaatselijk bestuur en anderzijds welk engagement de afdeling van haar leden mag vragen.

Ann Moors: “Dat engagement zal zich bij een aantal leden beperken tot  morele steun. Daar zijn we natuurlijk op zich al heel blij mee.  Toch hebben we tijdens onze huisbezoeken ervaren dat vele leden onze afdeling ook actiever willen steunen. Zij willen graag meedenken over het lokaal beleid of zijn bereid om op de een of andere manier de handen mee uit de mouwen te steken. Daar willen wij hen in de toekomst meer mogelijkheden toe bieden.”

U hoeft natuurlijk geen lid te zijn van onze partij om te reageren op onze nieuwsitems of beleidsteksten. Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Klik op contact. Wij beantwoorden uw vragen met discretie en met respect voor uw privacy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ledenvergadering
Ann Moors: “De contacten zouden niet bij dat ene overlegmoment mogen blijven.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is