Bloesemwandeling N-VA Tessenderlo en Ham

Op 16 april 2016, over deze onderwerpen: Activiteiten & Afdelingswerking, Afdelingsnieuws - activiteiten, Toerisme

Op zaterdag 16 april organiseren we in samenwerking met de N-VA-afdeling van Ham een gezellige familiewandeling langs de bloeiende boomgaarden in het pittoreske Mettekoven (Heers).

Het Haspengouws dorpje Mettekoven straalt een poëtische sfeer uit in een heuvellandschap met imposante vierkantshoeves ... Onze 'Grand-cru-wandeling' vertrekt vanuit het centrum van Mettekoven.

De wandeling leidt door een prachtig natuurgebied. Langs de Romeinse kassei gaat het verder naar De Kapel van Helshoven en de Tjenne boom, waar we een ontmoeting hebben met Tjenne, de heks...(Sanitaire stop indien nodig). En natuurlijk wacht er ons een zee van geurende bloesems in de boomgaarden.

Nadien genieten we van een drankje en er is de mogelijkheid voor een hapje in Chateau de la Motte. Voor de kinderen is hier een kleine speeltuin. Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met onze mandatarissen en bestuursleden.

U kan met eigen vervoer rijden. Wie graag met ons meerijdt geeft vooraf best een seintje. De afstand van de wandeling is beperkt en het wandeltempo gezapig. Ook haalbaar dus voor niet-getrainde wandelaars, kinderen en senioren.

Familiewandeling N-VA Ham & Tessenderlo op zaterdag 16 april 2016

  • Afstand naar keuze 4 of 6 km; deelname is gratis.
  • Samenkomst en carpooling: 09u 00 stipt, Kerkplein Oostham
  • Vertrek wandeling: 10u 00 Dorpsplein Mettekoven (gps coördinaten N50°.46'.51.9'E005°17'23.7)

Meebrengen: wandelschoenen, regenkledij indien nodig. Eventueel een 'knapzakje' met een drankje of boterham voor onderweg. Verrekijkers en veldgidsen voor de natuurliefhebbers onder ons.

Info en afspraken:

  • Willy Geenen, ondervoorzitter N-VA Ham- willy.geenen [at] n-va.be-011/34 36 74
  • Rony Jennen, ledenverantwoordelijke N-VA Tessenderlo- rony.jennen [at] n-va.be- 0499/74 07 88
  • Kris Wollants, voorzitter N-VA Tessenderlo- kris.wollants [at] n-va.be

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is