Bedragen In de lift

Op 28 april 2016, over deze onderwerpen: Financiën, Inspraak en overleg
Verbaasde man staat bij een lift met een bordje waarop staat: Om budgettaire redenen: gelieve de trap te nemen.

Op de gemeenteraad van 25 april 2016 werd aan de raadsleden een dossier ter goedkeuring voorgelegd betreffende het onderhoud van 8 liften in de gemeente Tessenderlo. Het onderhoud van die liften werd geraamd op meer dan één miljoen Euro (!) over een looptijd van 10 jaar. Dat is een bedrag dat grosso modo vergelijkbaar is met de totale kostprijs van - zeg maar – de bouw van OC De Kriekel.

Toen de verzamelde oppositie vraagtekens plaatste bij deze surrealistisch hoge bedragen,  verklaarde de meerderheid laconiek dat ‘zij ook wel waren geschrokken van de hoge raming’. Dat het hier manifest om een fout moest gaan in het dossier was voor iedereen duidelijk. Maar niet voor de meerderheid die ons ongeloof afwimpelde en het dossier doodleuk goedkeurde. Onze fractie kon er alleen maar verbaasd met een logische onthouding op reageren.

Achteraf bleek het uiteraard om een vergissing te gaan. Er werd een meetstaat opgemaakt voor een looptijd van 10 jaar ten bedrage van € 123 783,00 inclusief BTW. In het dossier werd dit verkeerdelijk geïnterpreteerd voor één jaar.

Missen is menselijk, zullen we maar zeggen. Het is niet de eerste keer dat N-VA Tessenderlo de vinger legt op het slordig rekenwerk van de meerderheid. Eerder al  betrapte N-VA- raadslid Ans De Jong de meerderheid op cijfermatige onzorgvuldigheden. Daardoor moest een subsidiedossier worden herbekeken en verdaagd.

Misschien moet de meerderheid stilaan de opmerkingen van de oppositie eens ernstig gaan nemen? Of anders haar huiswerk eens nakijken alvorens het aan de raad voor te leggen?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is